Morten og Astrid-Helene tegnet drømmehuset

Morten og Astrid-Helene tegnet drømmehuset

I 2015 fikk Morten og kona Astrid-Helene tilbud om å kjøpe tomten som lå bak huset til mormoren hans. På lekeplassen fra barndommen skulle nå drømmen om husbygging bli virkelighet for paret

 Siden 2014 hadde Morten Haugli og Astrid-Helene Jensen tegnet på drømmehuset sitt. Da tomtekjøpet var en realitet ble et møte hos Byggmesteren Tromsø AS starten på et samarbeid de i dag er veldig glad for at de inngikk.

– Vi hadde mange egne ideer og leverte inn en ferdig plantegning på første møte hos Byggmesteren. Tomten har en spektakulær utsikt og vi var tydelig på hvordan vi ønsket å utnytte tomten på best mulig måte, forteller Morten.

Morten og Astrid-Helene hadde mange egne ideer til løsninger innvendig, men var avhengig av byggteknisk hjelp for å avklare om ideene deres var gjennomførbare. Kompetanse på plan og bygningsloven og kommunens reguleringsbestemmelser var også områder de trengte bistand på.

– Vi fikk mye frihet og Byggmesteren ville i stor grad at vi skulle få det slik vi ønsket, sier Astrid-Helene.


Foto: Man kan skimte huset til mormoren bak boligen til Astrid-Helene og Morten.


Yrkesstolthet

Første møte med totalentreprenøren var sommeren 2015 og etter en spennende og lærerik designprosess, som innebar en omfattende søknadsfase, startet byggearbeidene året etter.

– Jeremy var prosjektleder hos oss og så yrkesstolt som han er det skulle alle ha vært. Også er han en skikkelig trivelig fyr, forteller Morten.

– Det var en liten periode i byggeprosessen der Jeremy ikke hadde mulighet til å være på byggeplassen. Da han kom tilbake var han ikke hundre prosent fornøyd med deler av arbeidet som var gjort mens han var borte, noe som resulterte i at han valgte å gjøre jobben på nytt. Det sier litt om han som yrkesutøver og prosjektleder, fortsetter Astrid-Helene.

Da takstmannen kom på befaring før overtakelse hadde han kun to merknader. Og han fortalte at han aldri hadde opplevd dét før

–Det er et kvalitetsstempel, og det har vært en trygghet for oss underveis å ha så dyktige snekkere, sier Astrid-Helene.


Foto: Spiseplassen er den plassen de tilbringer mest tid både som familie og sammen med venner  


Samarbeidsvillige

Morten og Astrid-Helene hadde mulighet til og ønsker om å gjennomføre store deler av prosessen på egenhånd. De hadde flere delovertakelser på huset.

– Jeg er lærer og har lang juleferie som jeg ønsket å bruke på huset. Byggmesteren Tromsø var samarbeidsvillige og prosjekterte det slik at vi fikk gå i gang med vår egeninnsats når juleferien startet, sier Morten.

Astrid er en kreativ sjel med interesse for interiør og arkitektur. Et godt samarbeid med utbyggeren var nødvendig for at de skulle få sitt drømmehus.


 Foto: Spisestuen deler det storet rommet i to og er husets midtpunkt. 


En leverandør på alt

Det er mye å holde styr på under husbygging. Blant annet skal rørleggere, flislegger og elektrikere komme til rett sted og rett tid i prosessen. For at de skulle slippe å bekymre seg over byggeprosessen valgte de å organisere prosjektet i en totalentreprise med Byggmesteren som eneste kontaktpunkt.

– Det er trygt og godt å ha bare én leverandør og forholde seg til både underveis og i etterkant hvis noe skulle skje. Vi hadde faktisk en feil med noen lyspunkt her om dagen, og da jeg hadde sendt mail til Byggmesteren om feilmeldingen ringte elektrikerne på døra 15 minutter senere. Det hadde jeg ikke forventet, sier Morten.

Alle gode ting er tre

Selv om Morten ikke er helt enig, har Astrid lyst til å bygge hus en gang til.

– Du vet det ordtaket om at man bør bygge hus tre gang. Vi har lært så mye av denne byggeprosessen, og jeg har kjempelyst til å bygge igjen, forteller Astrid-Helene og smiler til ektemannen Morten.